FAQ

Welke stijl wordt het schilderij?
Het zal meanderen tussen verschillende stijlen. 

Is elke stap de moeite waard?
Ja, ik leg pas een stap aan u voor als ik ook echt denk dat het voor verkoop geschikt is, ook al bij stap 1. 

Hoeveel stappen zijn er?
Dat hangt af van het aantal kopers dat op ‘stop’ drukt. De expositie vindt plaats als alle schilderijen uit handen zijn. Ik ga er vanuit dat er niet meer dan 10 stappen zullen zijn, maar dat kan ik pas echt weten tijdens het proces. Alle doeken vormen samen uiteindelijk de anatomie van een enkel schilderij. 

In welke mate heb ik invloed?
U kunt behalve stoppen of doorgaan, als koper ook een comment op de website plaatsen. Ik kan
niet garanderen dat ik naar uw individuele gehoor geef, maar hoe minder kopers er over zijn hoe zwaarder uw opmerking weegt. 

Waarom doe je dit?
Het project komt voort uit de frustratie die ik heb met kunst die ‘af’ is. Het maken van een kunstwerk is vaak een lange weg. Een vooropgezet plan blijkt niet te werken of inspiratie geeft juist nieuwe invalshoeken. Als ik schilder ga ik vele malen door een fase waarin ik moet besluiten of een doek de goede kant op gaat. Vaak is doorgaan een goede beslissing, maar je kan ook te ver doorgaan en terug is nooit een optie. Ik begon na te denken over kunst in galeries, in musea, bij mensen thuis. Het werk is “af.” Het werk kan je raken of niet, maar je hebt er verder niets over te zeggen. Misschien is dat het ontroerende aan kunst, maar zou het niet mooi zijn als je er eens wel iets over te zeggen hebt? Daarom wil ik u de mogelijkheid bieden om in te grijpen in het proces. Wilt u stoppen of doorgaan? Zo is niet alleen het doek zelf de kunst, maar ook u. Omdat u de beslissingen neemt. 

Hoe werkt de website?
Er is voor dit project een speciale website gemaakt. www.stickortwist.nl. Er wordt een miniprofiel van u en de andere kopers aangemaakt zodat u kunt zien wie er nog in de race zijn. Hierop staan ook de comments van de andere kopers en de stadia van het schilderij. 

Mag ik anoniem blijven?
Nee, maar als u het echt wilt kunnen we een alter ego voor u bedenken. 

Hoe groot is het doek?
Het doek is 50 x 60 cm linnen en het zal gemaakt worden in olieverf. 

Wat als ik opeens niet meer wil?
Dan raden wij u aan het schilderij zo snel mogelijk te kopen. 

Heeft het schilderij een lijst?
Dat zou ik wel graag willen, maar het hangt af van de gemiddelde verkoopprijs van de schilderijen of dit haalbaar is – sorry voor het ongemak. 

Krijg ik een catalogus?
Fijn dat u dat vraagt: Ja, u krijgt uiteindelijk een catalogus met daarin behalve uw schilderij alle andere stappen van de kopers (met alles wat u gemist of gelukkig overgeslagen heeft). 

Hoe zit het met betalen? 
Spelen is betalen: u komt contractueel overeen dat u betaalt als u mij door laat schilderen. 

Mag ik langskomen tijdens het maakproces?
Ja, wel even laten weten van tevoren, we schilderen in de Gallery Vriend van Bavink. 

Moet ik direct reageren als het werk online staat? 
Nee, daar heeft u tot 36 uur de tijd voor. Als ik dan nog niets gehoord heb zal ik contact met u opnemen, want anders kan ik niet doorwerken. 

Kan ik contact opnemen met de kunstenaar?
Nee, in principe gaat al het contact via de website, hier kunt u uw op en aanmerkingen plaatsen.  Als uw vraag er niet bijstaat kunt u toch contact opnemen met de kunstenaar.